Δράσεις ΜΝΑΕ Μια Νέα Αρχή στα Επάλ 1ο ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ 2022-2023

δράση 1η : “O πολύχρωμος και ευωδιαστός κήπος της καρδιάς μας”

i. Σκοπός: Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν και να αντιληφθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να μάθουν να ενεργούν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας.

ii. Στόχοι: Οι μαθητές να μάθουν να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να συντηρούν τον σχολικό κήπο. Να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη βιωματική διαδικασία και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον τους για μάθηση. Να βρουν τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, επιτυγχάνοντας έτσι την ομαλότερη κοινωνικοποίησή τους. · να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα, με θετικά αποτελέσματα στην υγεία τους. Να μάθουν να φροντίζουν και να αγαπούν τον κήπο τους και κατ΄ επέκταση στο σχολείο τους.

δράση 3η – Κατασκευή 3d εκτυπωτή με MCU το Αrduino Mega 2560.

i. Σκοπός: Η κατασκευή ενός εκτυπωτή πού να εκτυπώνει 3d αντικείμενα χρησιμοποιώντας το δημοφιλές Arduino mega 2560 ως εγκέφαλο της κατασκευής.

 ii. Στόχοι: Να είναι ικανοί οι μαθητές να δημιουργούν τρισδιάστατα αντικείμενα με χρήση 3d λογισμικού και 3d εκτυπωτή. Δημιουργία βήμα – βήμα ενός 3d  εκτυπωτή.

δράση 4η – Εμπλουτισμός σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης – τηλεδιασκέψεις και διαδικτυακές ημερίδες με  συνεργαζόμενα  σχολεία.  

 

Ευελπιστούμε στον περαιτέρω εμπλουτισμό της σχολικής δανειστικής μας βιβλιοθήκης μέσω της αγοράς νέων κυκλοφοριών βιβλίων.

 Η εισαγωγή νέων τίτλων, προσπαθούμε κάθε χρόνο και μέσα από την συμμετοχή μας στη δράση του ΜΝΑΕ, είναι πόλος έλξης για τα μέλη μας καθότι το μεγαλύτερο ποσοστό κυκλοφορίας τίτλων (δανεισμοί) αφορούν νέες κυκλοφορίες.

δράση 5η – Robo…..texnia

Σκοπός της δράσης είναι να αναδειχτεί η ρομποτική ως μέσο εκμάθησης απλών λειτουργιών προγραμματισμού.